Tandartsen

Ben je net gestart als tandarts, wil je als tandarts een eigen praktijk beginnen of een praktijk overnemen? 

In alle gevallen komt er op financieel gebied heel wat op je af. We nodigen je dan ook graag uit voor een kop koffie. Vanuit onze ervaring en expertise in de medische wereld, en met name bij starters, ZZP’ers en kleine zelfstandigen, kennen we het klappen van de zweep.

Op welke manier je ook begint met je carrière als tandarts, wij kunnen je vooraf al uitgebreid informeren over de risico’s waarmee je te maken krijgt. Hierbij zou je kunnen denken aan beroepsaansprakelijkheid, juridische vraagstukken, samenwerkingsovereenkomsten, rechtsbijstand en arbeidsongeschiktheid maar ook jouw persoonlijke verzekeringen..

Startende tandarts
De overgang van het studentenleven naar een tandartspraktijk kan behoorlijk snel gaan. Als afgestudeerde tandarts kunt u binnen no-time aan de slag als ZZP’er omdat er over het algemeen een tekort is aan tandartsen. Een overhaaste beslissing is zelden goed. Denk goed na over uw wensen:

 • Kies ik voor een commerciële praktijk of een kleinschalige praktijk
 • Hoeveel uren wil ik werken
 • Past mijn visie bij de werkwijze in de praktijk
 • Is er in deze praktijk ruimte om te leren van ervaren collega’s

Oriënteer u goed en ga vervolgens in gesprek met meerdere praktijkhouders. Bij een match kunt de u verdere details van de samenwerking bespreken. Natuurlijk kunnen wij u daarmee ondersteunen en waar nodig advies geven.

Financieel
Ook op financieel gebied komt er als startende tandarts heel wat op u af. Laat u adviseren over de risico’s waar u mee te maken krijgt. Hierbij kunt u denken aan beroepsaansprakelijkheid, juridische vraagstukken, rechtsbijstand en arbeidsongeschiktheid.

Het team van Karssen Financieel uit Amersfoort is gespecialiseerd in de medische wereld. Hoe u uw carrière als tandarts ook start wij luisteren naar uw verhaal en wensen. Onze specialisten nemen de tijd en geven u de zekerheid van een advies die past bij uw situatie en doelstellingen. 

Neem contact op met één van onze specialisten
Bij Karssen Financieel maakt u 24 uur per dag een afspraak. In een persoonlijk gesprek nemen wij uw situatie door en bekijken we de mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek, verzekering etc. Liever telefonisch een afspraak maken? Bel 033-741 01 11

Persoonlijk adviseur voor een schappelijke prijs
Vanuit onze ervaring blijkt dat veel startende ondernemers het prettig vinden om met een adviseur van gedachten te wisselen over het (zelfstandig) ondernemerschap en de uiteenlopende zaken die daarbij komen kijken.

Karssen Financieel biedt je zo’n adviseur. En voor een zeer schappelijke prijs. Ervaar de persoonlijke begeleiding van Karssen Financieel. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en kun je je volledig richten op je vak. Je bent tenslotte niet voor niets tandarts geworden…

ANT:
Karssen Financieel heeft een samenwerking met de ANT, De Associatie Nederlandse Tandartsen. Deze samenwerking levert u als tandarts korting op onze advieskosten
Meer info?

Karssen Financieel biedt o.a.:

 • Financieel advies en advies m.b.t. KvK etc.
 • Contractbeoordeling
 • Verzekeringen
 • Praktijkadvies en -bemiddeling
 • Onderhandelingen bij associatie, overname of samenwerking
 • Risicobeperking op privé en zakelijk gebied
 • Berekening van goodwill en overnamesommen
 • Beoordeling van praktijkkosten
 • Begeleiding bij het maken van een ondernemingsplan
 • Financiële analyse van een nieuwe praktijk

Een praktijk overnemen

Wil je een tandartspraktijk kopen? Of een aanverwante praktijk zoals voor implantologie? Dat zijn grote beslissingen die je niet dagelijks maakt. Goed advies is dan belangrijk.

Een praktijk verkopen

Wil je je tandartspraktijk verkopen? Of een aanverwante praktijk zoals voor implantologie? Dat zijn grote beslissingen die je niet dagelijks maakt. Goed advies is dan belangrijk.
Contact
Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Inschrijven nieuwsbrief Karssen Financieel

Sluit Menu