Praktijk overnemen

Hoe maak je de juiste keuzes?

De eerste vraag die je jezelf stelt bij het starten van een eigen praktijk is: Ga ik een nieuwe praktijk vanaf 0 opstarten of neem ik een bestaande praktijk over? Als je hebt besloten een bestaande praktijk over te nemen, dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden. De adviseurs van Karssen Financieel helpen je graag met het kijken naar de mogelijkheden. Kies je bijvoorbeeld voor een grote commerciële praktijk of liever een kleinschalige praktijk? Hoe zit het met zaken als goodwill, het beoordelen van roerende zaken, onderhandelingen over de prijs en personeelszaken? Vaak zijn er ook investeringen nodig, moet je je voor van alles en nog wat verzekeren en krijg je met vergunningen en regelgeving te maken.

Stappenplan praktijk overnemen

Speciaal voor tandartsen die een praktijk willen overnemen, hebben we een stappenplan ontwikkeld. Hierin zetten we stap voor stap uiteen waarmee je te maken krijgt, wat de logische volgorde is van je te ondernemen acties en waar je op moet letten.

In het kort gaan we uit van zes fases:

1 Oriëntatiefase
Hoe kun je je het beste oriënteren, waar kun je relevante informatie inwinnen en welke professionals schakel je in? Op financieel vlak kun je met vrijwel al je vragen bij Karssen Financieel terecht.

2 Overwegingsfase
Hoe ga je je over te nemen praktijk financieren? En waar moet je op letten bij het kiezen van de meest geschikte praktijk? Onze financieel adviseurs staan je bij met o.a. het opstellen van een gedegen businessplan, financieringsaanvragen en overnameovereenkomsten. Zowel bij ‘vanaf 0 starten’ als bij overnames.

3 Aankoopfase
Is het een koop- of huurpand? Welk huurcontract past het beste bij jouw plannen? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuzes

4 Uitvoeringsfase
We hebben diverse partijen die je kunnen ondersteunen. Hoe ziet je personele bezetting eruit? Neem je personeel over of moet je nog op zoek? We kunnen je ondersteunen bij de personele bezetting en bij werving. Daarbij is Karssen Financieel gespecialiseerd in het afsluiten van de meest geschikte (zorg)verzekeringen en adviseren we bij de keuze voor het beste softwaresysteem voor jouw praktijk.

5 Opleveringsfase
Waar moet je op letten bij de oplevering? En is alles, van personeel tot verzekeringen, volledig geregeld? We helpen je graag bij de final check.

6 Opbouwen van je praktijk
Alles staat. Je kunt beginnen. Met welke richtlijnen en protocollen krijg je te maken? Ook op dit gebied beschikken we over samenwerkende partijen.

Kijk ook eens op www.tandartsovername.nl

Contact
Vul uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Inschrijven nieuwsbrief Karssen Financieel